If: kaks kolmandikku kodusid on kindlustamata

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talumees ujutuse ajal kanuuga koduhoovis.
Talumees ujutuse ajal kanuuga koduhoovis. Foto: Raigo Pajula

Eesti kõikidest kodudest on kindlustatud kõigest kolmandik, mis on Põhjamaadega võrreldes peaaegu kolm korda vähem.

If kindlustuse müügidirektor Artur Praun ütles E24-le, et kohustuslike eluasemelaenuga seotud kodukindlustuste osakaal on nende klientide hulgas alla turu keskmise.

«Suur osa meie klientidest on valinud kindlustuse muudel põhjustel kui laenuvõtmisest tulenenud kohustus,» ütles Artur Praun.

«Kindlustamise kasuks otsustamise põhjuseks, kui laenuvõtmine välja arvata, on inimese teadvustatud soov kaitsta ennast, oma peret ja vara õnnetusjuhtumite eest, mis on ettenägematud ja ootamatud.»

Prauni sõnul võib inimene igapäevasele ettevaatlikumale käitumisele ja kodu turvalisusele suuremat tähelepanu pöörates õnnetusjuhtumite tõenäosust märkimisväärselt vähendada, kuid täielikult seda välistada ei ole tegelikult võimalik.

«See on ka põhjus, et kindlustuse juba sõlminud klientide huvi kodukindlustuse vastu ei ole raugenud.»

«Loomulikult on alati väike osa kliente, kes lepingu ühel või teisel põhjusel soovivad lõpetada, kuid viimaste aastate jooksul on see arv püsinud samal tasemel ehk seost majanduslangusega välja tuua ei saa.»

«Samas on kodukindlustuse turukasv tervikuna aeglustunud ja viimastel kuudel olnud kergelt miinuses,» nentis Praun.

«Selle trendi taga on uute klientide oluline vähenemine, mis omakorda on tingitud uute väljastatud laenude väiksemast arvust ja üleüldisest tarbimise vähenemisest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles