Valitsus tahtis Telekomi eest rohkem raha

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti lõpus käisid Telia Sonera president Lars Nyberg ja asepresident Cecilia Edström Tallinnas Eesti Telekomi
ostusoovist teatamas.
Augusti lõpus käisid Telia Sonera president Lars Nyberg ja asepresident Cecilia Edström Tallinnas Eesti Telekomi ostusoovist teatamas. Foto: Peeter Langovits

Rahandusministeeriumi läbirääkijad püüdsid Telia Soneralt välja kaubelda Telekomi aktsia eest kõrgemat hinda, paraku kokkulepet selles asjas ei sündinud.


93-kroonist kõrgemat hinda polnud Telia Sonera valmis maksma, kuigi seda soovis valitsus ja soovitasid ka hulk kodumaiseid pankureid. Ülevõtmispakkumise tegi Telia Sonera juba augustis ja see kestab oktoobrini.

Valitsuse ja Telia Sonera tehing toob niigi riigikassase pool miljardit enam kui esialgu ülevõtupakkumises oli. Selle põhjuseks erakorralised dividendid, mille Eesti Telekom veel tänavu välja maksab. Koos dividendidega saab riik siis Telekomi aktsia eest ühe sendi vähem kui 100 krooni. Kokku tuleb riigikassasse 4 miljardit krooni.

Samas nii tänavuste kui ka eeloleval kolmel aastal dividendide maksmisega Soome-Rootsi telekommunikatsioonihiid nõustus. See oli ka valitsusepoolse tehinguga nõustumise tingimuseks. Dividendidest riik küll eeloleval kolmel aastal osa ei saa, aga nende tulumaks laekub siiski riigikassasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles