Masu koorib kodukindlustustest kõik liigse

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu.
Kodu. Foto: Marina Puškar

Soodsama lahenduse leidmiseks on koduomanikud hakanud tegema kindlustuslepingutesse rohkem muudatusi, samuti soovitakse muuta kindlustuslepingu eest tasumine igakuiste kulutuste tasakaalustamiseks kuupõhiseks.

Kindlustusseltside kogemus näitab, et kodulaenu lepingusse jäetakse reeglina minimaalselt vajalikud tingimused, mida nõuavad laenu andnud pangad.

Kõikvõimalikud lisariskid visatakse lepingutest välja ning hind tingitakse nii palju alla kui võimalik. 

If kindlustuse müügidirektor Artur Praun ütles samas kinnisvaraportaalile City24, et kuigi kindlustuste osas otsitakse soodsamaid lahendusi, ei ole majanduslangus klientide huvi oma kodu kindlustamise vastu üldiselt vähendanud.

«On loomulik, et kodude kindlustamist jätkatakse ka kehvemas olukorras, sest riskida õnnetuse korral kodust ilmajäämisega ei soovi keegi,» ütles Artur Praun.

«Võib täheldada ka tendentsi, et murdvarguste arvu oluline kasv on pannud kliente rohkem oma vara pärast muretsema ning kindlustuskaitse laiendamine ka kodusele varale on praegu üsna levinud.»

«Majanduslikult rasketel aegadel on varaste poolt viidut ju taastada raskem kui headel aegadel,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles