Argo Ideon: helistame end eurosse?

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Ideon
Argo Ideon Foto: Pm

Valitsus on teinud mahamüüdava Eesti Telekomiga diili, et järgmisel kolmel aastal maksavad nad kogu kasumi 100% dividendideks, millelt riik saab kätte tulumaksu.

Et selliselt 2010. aastal kõvasti «eelarvepositsiooni parandada», on Telekomil vajalik juba tänavu kõva kasumit näidata, mida nad saavad siis järgmisel aastal välja maksta.

Seega, kellel on Telekomi tütarfirmade EMT või Elioni liinid ja lepingud, asugem helistama! Iga kõnega kasvatame Eesti Telekomi tänavust kasumit! Firma peab selle dividendidena välja maksma ning riigikassa saab tulumaksuna kätte oma jao. Ning veelgi olulisem - makromajanduslikult vaadates tugevdab see sissetulek Eesti valitsussektori eelarvetasakaalu.

Niisiis on valitsuse otsus müüa Telekom ja raputada firma maksudega rahast tühjaks toonud kaasa ühe lihtsa järelduse. Helistamine on patriootlik, helistades viime Eesti lõpuks eurosse.

Tuleta meelde, millal sa viimati emale helistasid? Nüüd on aeg ära teha kõik need edasilükatud kõned ja sõnumid. Viimane pingutus ja venitamegi end üle kauaigatsetud rajajoone, trükilõhnaliste ja krabisevate eurokupüüride juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles