Helenius: riik müüb Telekomi väga kavalalt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius.
Joakim Helenius. Foto: Liis Treimann

Investeerimispankur Joakim Heleniuse hinnangul on riik saavutanud kõnelustel TeliaSoneraga väga head tingimused Eesti Telekomi aktsiate müügiks ja seda võimalust tuleks kindlasti kasutada.

«See on väga kaval tehing, mis tagab hetkel lisaks müügihinnale täiendava dividenditulu ja lähemal kolmel aastal veel lisa tulu maksulaekumistest dividendide pealt,» ütles Helenius ERR Uudistele.

«Ma olen üllatunud rahandusministeeriumi oskusest saavutada kõnelustel nii hea tulemus,» lisas ta.

Heleniuse sõnul oli ta algul seisukohal, et 93 krooni Telekomi aktsia eest on vähevõitu, kuid praegu saavutatud tingimused muudavad pilti oluliselt. «See on väga hea pakkumine,» kinnitas ta. «See tagab riigile vajaliku lisaraha eelarvekulude katmiseks, mis vastasel juhul tuleks kõrge intressiga laenata rahvusvahelistelt rahaturgudelt.»

Helenius märkis, et teisalt seob Telekomi riigiosaluse müük TeliaSonera tegevuse senisest veelgi tugevamalt Balti turuga ja toob siia potentsiaalselt uusi investeeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles