Maksuamet aitab turvaettevõtetel pettusega võidelda

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliameti peadirektor Enriko Aav ja Turvaettevõtete Liidu tegevdirektor Kaupo Kuusik lepingule alla kirjutamas.
Maksu- ja Tolliameti peadirektor Enriko Aav ja Turvaettevõtete Liidu tegevdirektor Kaupo Kuusik lepingule alla kirjutamas. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja Tolliamet ning Eesti Turvaettevõtete Liit sõlmisid täna kootööleppe, et tagada aus konkurents ja võidelda ümbrikupalga maksmise ning käibemaksupettuste vastu valdkonnas.

Lepingus edastab liit maksuhaldurile andmeid valdkonnas tegutsevate äriühingute kohta, mida maksuhaldur saab analüüsida ning kasutada oma edasises riskianalüüsis.

Infovahetus aitab tuvastada näiteks registreerimata tegutsevaid äriühinguid, samuti on võrdlusandmed olulised väljaspool liitu tegutsevate ettevõtete maksukäitumise hindamiseks.

Maksuhaldur annab omakorda liidule infot liikmete maksukäitumise kohta.

Sellise infovahetuse teeb võimalikuks liidu liikmete nõusolek, et maksuhaldur võib liidule edastada nende kohta käivat maksusaladust puudutavat informatsiooni.

Maksu- ja Tolliameti peadirektori Enriko Aava sõnul on koostöö erialaliitudega väga oluline, kuna läbi omavahelise infovahetuse saab maksuhaldur liitudesse koondunud ettevõtte korrektsuses kindel olla ja teisalt aitavad liidud kaasa ausa maksukäitumise tagamisele kogu valdkonnas.

Turvaettevõtete liidu tegevdirektori Kaupo Kuusiku hinnangul on väga tähtis, et ettevõtted, kellele riik on andnud kõrgendatud volitused inimeste turvalisuse tagamiseks, oleks eeskujuks ka riigi ees oma kohustuste täitmisel.

«Korrektne maksukäitumine kogu sektoris tagab ka ausa konkurentsi - edukuse eeliseks peab olema ettevõtjate kompetents, panustamine kvaliteeti ja innovatiivsetesse tehnoloogiatesse, mitte seadusandlusest möödahiilimine,» ütles Kuusik.

Turvaettevõtete Liit ühendab 20 turvavaldkonna juhtivat ettevõtet ja tunnustatud turuliidrit, kelle käibemaht ületab hinnanguliselt 85 protsenti Eesti turvaturust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles