Ajakirjade Kirjastuse raamatute kirjastamise uueks juhiks saab Ülle Ergma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Ergma.
Ülle Ergma. Foto: Ajakirjade Kirjastus

Vahetult enne ühinemist Ajakirjade Kirjastusega töötas Ülle Ergma Äripäeva raamatute kirjastamise osakonna juhatajana, enne seda Tartu Ülikooli Raamatupoe direktorina.


Ülle Ergma on omandanud Tartu Ülikoolis eesti filoloogia bakalaureusekraadi ja ärijuhtimise magistrantuuri

cum laude

.

«Ergma on tuttav nii raamatupoe kui kirjastamise köögipoolega ja see unikaalne kogemus tuleb talle uues ametis kindlasti kasuks. Ootame uuelt juhilt Ajakirjade Kirjastuse raamatute turuosa suurendamist ja uutesse valdkondadesse laienemist. Pole ühtegi mõjuvat põhjust, mis ajakirjade kirjastamise turuliider ei võiks olla ka suurimaid raamatukirjastajaid Eestis,» ütles Ajakirjade Kirjastuse juhatuse esimees Mart Luik.

«Tahan koos kolleegidega välja anda häid raamatuid, mis pakuvad emotsioone ja teadmisi võimalikult paljudele lugejatele,» lausus Ülle Ergma oma eesmärkidest rääkides.

Ajakirjade Kirjastus annab aastas välja 80-100 uut raamatut. Peamiselt kirjastatakse koka-, aianduse, eluloo-, eneseabi-, kinke- ja käsitööraamatuid. Kirjastus on kokandusraamatute turuliider.

Raamatute kirjastamise senine juht Gabriel Valdoja lahkub ametist erineva nägemuse tõttu Ajakirjade Kirjastuse tulevikupositsioonist Eesti raamatuturul.


AS Ajakirjade Kirjastus on Eesti ajakirjade kirjastamise turuliider, andes välja 24 ajakirja, mille lugejate koguarv on üle miljoni. Kirjastuse toodete hulka kuuluvad Anne & Stiil, Kroonika, Eesti Naine, Naised, Nädal, Teleleht, Kodukiri, Tervis Pluss, Oma Maitse, Pere ja Kodu, Ristik, Jana, Tvojo Tv jpt.

Peale ajakirjade kirjastatakse ka kliendiajakirju ning raamatuid, millest tuntuim on kokaraamatute sari «100 rooga». Lisaks on Ajakirjade Kirjastusel neli internetiportaali: NaisteMaailm.ee, Toidutare.ee, Kroonika.ee ja Telekas.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles