Mööblifirmad elatuvad riigihangetest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Standardi mööbel.
AS Standardi mööbel. Foto: Margus Ansu

Majanduslangus sunnib mööblifirmasid elatuma riigihangetel võidetud projektidest, hinnasõda aga on tekitanud olukorra, kus võitnud projekti hind on kaks korda madalam viimase koha saanud projektist.


Suur hinnavahe on tingitud materjalide valikust ning asjaolust, et firmad mõistavad halvasti kirja pandud projekti erinevalt, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Ehitusfirmade ning mööblifirmade edu käib käsikäes. Kuna ehitusturg on viimase aasta jooksul kokku kuivanud ning ehitusfirmad elatuvad riigihangetest, siis kehtib sama ka mööblifirmade kohta.

Kui Standardi käibest moodustasid riigihanked eelmisel aastal 5-7 protsenti, siis käesoleval aastal juba 30 protsenti. Tuulis Ettevõtted teeb peamiselt lasteaiamööblit ning riigihangete alla läheb ligi neli viiendikku toodangust. Riigihanke suurusest oleneb, millised firmad sellel osaleda võivad, kuid need piirangud ei ole ainus probleem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles