Riigi reservid kasvasid kuuga 390 miljoni võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silja Kaigu

Riigikassa halduses oli augusti lõpu seisuga likviidseid varasid 12,66 miljardit krooni, juuli lõpus oli reservide hulk 12,27 miljardit krooni.


Rahandusministeeriumi andmetel oli augusti lõpus stabiliseerimisreservis 3,96 miljardit krooni, omandireformi reserfondis 475 miljonit krooni ja erakorralise pensionireservi maht oli 3,23 miljardit krooni.

Augusti lõpus oli klientide vahendite ehk sihtasutuste ja Euroopa Komisjoni riigikassas hoitavate vahendite maht 1,82 miljardit krooni ning kassareservis 3,17 miljardit krooni.

Võrreldes juuliga vähenes erakorralise pensionireservi maht 180 miljonit krooni.

Stabileerimisreservi maht suurenes 10 miljonit krooni.

Omandireservfondi maht kasvas viis miljonit krooni ning klientide vahendid 40 miljoni krooni võrra. Kassareserv kasvas 510 miljoni krooni võrra.

Kassareservis oli kuu lõpu seisuga rohkelt vahendeid, kuna juulikuus täienes see 3,5 miljardiga stabiliseerimisreservist.

Varasematel kuudel laenati eelarve kulude ning finantseerimistehingute katmiseks ajutiselt vahendeid erakorralisest pensionireservist.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles