Nokia on kõige «rohelisem» tehnoloogiafirma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Soome majanduse lipulaev Nokia kuulutati maailma kõige keskkonnasõbralikumaks tehnoloogiaettevõtteks.


Ettevõte saavutas kõrgeima koha Dow Jones'i 2009-2010 raportis, olles kõige jätkusuutlikum tehnoloogiaettevõte.



Analüüsi kohaselt keskendub Nokia oma sektori ettevõtetest kõige enam jätkusuutlike lahenduste juurutamisele.



Keskkonnahoidlik tegevus väljendub ettevõtte tootearenduses, tootmises ja taaskasutuses. Lisaks kaasab Nokia oma töötajaid keskkonna-alastesse tegevustesse ning toetab sotsiaalselt vastutustundlikke projekte laiemalt.



Raporti kohaselt teeb ettevõte igapäevaselt koostööd paljude avaliku sektori üksustega (sh vabatahtlikud ja MTÜd), tänu kellele on leitud mitmeid olulisi valdkondi, kuhu oma teadmistega panustada.



Üks hiljutine näide pärineb Brasiiliast, kus loodi tarkvara äärealadel elavate inimeste abistamiseks võitluses surmava nakkushaigusega.



Filipiinidel ja Lõuna Aafrika Vabariigis arendati aga sel viisil välja tarkvara, abistamaks kohalikke aktiviste kõrgekvaliteediliste õppematerjalide jõudmisel ääremaadel asuvatesse küladesse.



Olulise osana globaalsest kliimamuutuse vastu võitlemise strateegiast töötab Nokia iga päev selle nimel, et vähendada tootmises tekkivate saasteainete kogust ning töötada efektiivsemalt.



Ka leitakse raportis, et ettevõte jälgib rohelist mõttelaadi igapäevaselt uurimistöödesse panustades, reisilogistikaid tehes ja tootmises energiamahte hinnates ning 25 protsenti ettevõtte energiavajadusest kaetakse juba täna rohelise energia abil.



Dow Jones'i jätkusuutlikkuse indeks jälgib kõigi majandussektorite seas ka tehnoloogiasektoris toimuvaid arenguid, et selgitada välja kõige keskkonnahoidlikum tehnoloogiaettevõte.



Indeks kajastab maailma nimekamate ettevõtete jätkusuutlikkust, kokku on vaatluse all ligi 2500 ettevõtet 50st riigist.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles