PRIA toetab noortalunikke 25,7 miljoniga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuni 40-aastased põllumajandushariduse ja töökogemusega talunikud saavad alates tänasest kuni 12. oktoobrini taotleda PRIAst üle poole miljoni krooni starditoetust.

Toetusesaajaks võib olla nii FIEst noortalunik kui osaühing, mille kõik liikmed on füüsilised isikud, teatas PRIA.

Üks taotleja võib programmperioodil 2007-2013 noortaluniku starditoetust saada ühel korral, toetust makstakse kuni 625 864 krooni ja käesoleva taotlusvooru eelarves on 25,7 miljonit krooni.

Erinevalt teistest maaelu arengukava investeeringumeetmetest makstakse toetusraha välja 30 päeva jooksul pärast toetuse määramist, mitte siis, kui taotleja on investeeringu omal kulul teostanud ja PRIA-le kuludokumendid esitanud.

Samalaadset toetust sai kahes voorus taotleda ka mullu ja see osutus populaarseks, kokku laekus üle 400 toetussoovi, raha jätkus veidi vähem kui pooltele ja välja maksti 112 miljonit krooni.

Äriplaanid puudutasid peamiselt traditsioonilisi valdkondi nagu põllukultuuride kasvatamine ja loomakasvatus, aga oli ka näiteks viljapuu- ja marjaaedade rajajaid ning jaanalinnu- ja tšintšiljakasvatajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles