Maailmapanga juht: G20 peab nägema tervet maailma

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmapanga president Robert Zoellick.
Maailmapanga president Robert Zoellick. Foto: AFP

Maailmapanga president Robert Zoellick pani G20 juhtidele tungivalt südamele käsitleda sellenädalasel kohtumisel Pittsburghis täie vastutustundega ülemaailmseid valuküsimusi.

Zoellicki arvates tuleks kokkutulekul teha pingutusi, et tagada ülemaailmne tasakaalustatud areng ja finantsiline stabiilsus, mitte jääda aprillikuise Londoni kokkutuleku kitsa fookuse juurde, vahendab

AFP

.

«Kui Londonis tuli tegeleda peamiselt finantsküsimuste ja pankurite boonustega, siis nüüd tuleb mõelda ka kõige vaesemate peale ning leida uusi viise, kuidas aidata majandusraputustega toime tulla nendel maadel, kes seda ise ei põhjustanud,» ütles Zoellick ajalehele Financial Times.

«G20 väljakutse seisneb selles, kuidas säilitada kriisi leevenedes see hoog ja koostöövõime, mis Londonis kuristiku veerel saavutati,» sõnas Zoellick

Ühtlasi hoiatas Zoellick kasvava protektsionismi eest ja kutsus G20 sellele karmilt reageerima.

«Kaubandus-suhetes võib täheldada kerget palavikku, kuid temperatuur on hakanud tõusma,» ütles ta, viidates muuhulgas USA 35-protsendisele Hiina rehvidele kehtestatud karistustariifile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles