Rannaturistid vedasid Hispaaniat alt

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus.
Puhkus. Foto: SCANPIX

Hispaania tähtsaimat majandusharu turismi on tabanud kriis – seitsme kuuga on riiki külastanud kolm miljonit turisti vähem kui mullu samal perioodil.

Protsentides on turistide arv keskmiselt kahanenud 10,3 võrra, kuid on ka piirkondi, kus kukkumine ulatub 15 protsendini, vahendas

Norra E24

Hispaanias värskelt avalikustatud statistikat.

Kõige rohkem on turistid hispaanlasi alt vedanud tüüpilistes rannapuhkuste piirkondades. Üle poole nende sihtkohtade külastajatest moodustavad tavaliselt päikese järele janunevad britid ja sakslased, kuid üleilmne finantskriis on just neid üsna raskelt tabanud.

«Turism on meie tähtsaim tegevusala. Praegu on tõeline kriis ja see tabab riigi majandust otse südamesse,» ütles Madridi regiooni turismiameti juht Antonio Nieto.

Ta lisas, et sel aastal on turistid rannas vedelemisele eelistanud lühemaid linnapuhkusi, mis võimaldavad nautida tihedat kultuuriprogrammi.

Turismitööstus annab üle 11 protsendi Hispaania sisemajanduse kogutoodangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles