Setomaa ja Läti Ape piirkond alustasid ühisprojekti

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto Tsäimaja
Seto Tsäimaja Foto: Toomas Huik

Setomaa valdade liit ja Läti Ape piirkonna omavalitsus alustasid Euroopa Liidu toel kahe riigi ühisprojekti, mille juhtmõte on osta kohalikku toodangut.

Läti maapiirkondades ka ka Setomaal tegutseb üllatavalt palju väikeettevõtjaid, kelle toodang on omapärane ja kvaliteetne, paraku ei jõua see ei enda ega ka naabrite turule, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Me oskame küll toota, kuid meil on suuri probleeme toodangu müügiga. Erinev maksusüsteem, veterinaartalitusel on kõrged nõudmised, riigi maksuamet teeb põhjalikku kontrolli ja kõik see kokku muudab koormuse nii suureks, et väikeettevõtjad ja kodutootjad ei suudagi oma toodangut müüa,» selgitas Ape ühisomavalitsuse juht Astrida Harju.

Setode ja lätlaste projekti eesmärk on toodangu müügist palju laiem. Obinitsas ja Apes peaks tööd alustama kompetentsikeskus ja Läti pool ka väikeettevõtjaile uusi tehnoloogiaid tutvustav puidukeskus.

Setode ja lätlaste ühisprojekt kestab 2 aastat, selle eelarve on ligi pool miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles