Protektsionism kasvab G20 tõotuste kiuste

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Kuigi maailma 20 suurima majanduse liidrid on korduvalt tõotanud protektsionismist hoiduda, kasvavad kaubanduspinged jätkuvalt ning kriisiaegne koostöövalmidus hakkab ununema.

Viimaseid näiteid selle kohta, kui raske on lennukate lubaduste järgi elada ning ausa ja õiglase kauplemise reeglitest kinni pidada, kujutavad endast USA ja Hiina tülid rehvide ja kanade impordi ja ekspordi pärast, kirjutab

Associated Press

.

Praktiliselt kõik 20 riiki, kelle juhid tuleval nädalal Pittsburghis taas kokku tulevad, on rahvusvaheliste vaatlejate hinnangul protektsionismist hoidumise tõotusi rikkunud.

Majanduslanguse leevenedes tõstavad taas pead rahvuslikud huvid, sealhulgas katsed kaitsta räsitud sisemajandust välismaise konkurentsi eest - kuna valitsused ootavad igatsusega aega, mil nad saaksid oma abirahasid koomale tõmmata ja intressimäärasid tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles