Pevkur: Swedbank on pensionäridega ebaõiglane

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkur loodab, et Swedbank vaatab kriitiliselt üle oma otsuse kaotada pensionäridele pangakontorist sularaha välja võtmisel kehtinud soodustused.

«On selge, et pangakontoris on eakatel turvalisem oma rahaasju ajada kui tänaval sularahaautomaadi ees,» ütles Hanno Pevkur. «Seetõttu on Swedbanki käitumine inetu.»

Pevkur tuletas meelde, et valdav enamus pensionäridest usaldas oma pensioni just Swedbankile.

«Nüüd peaksid need inimesed oma raha kontorist välja võttes senisest kümme korda suuremat teenustasu maksma.»

«Samuti ei ole vähetähtis asjaolu, et eakatele oma rahaasjade turvalise korralduse tagamiseks tegi riik sellest aastast otsuse pensionite väljamaksmiseks läbi pankade.»

«Olukorras, kus pankadest käib läbi ühes kuus umbes 1,6 miljardit eesti krooni pensioniraha, on arusaamatu Swedbanki otsus hakata eakatelt pea 1000 protsendi võrra suuremat teenustasu küsima,» leidis Pevkur.

«Ma loodan väga, et Swedbank kui sotsiaalseid väärtusi hindav ettevõte vaeb veel kord kriitiliselt oma otsust,» ütles ta.

Eestis on tänavuse seisuga 382 316 pensioni saajat, pankade kaudu makstakse pensione umbes 350 000 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles