Koduste internetiühenduste arv kasvas 5 protsenti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet on kahes kolmandikus Eesti kodudest.
Internet on kahes kolmandikus Eesti kodudest. Foto: Peeter Langovits

2009. aasta esimeses kvartalis oli kodune internetiühendus 63 protsendil ehk kahel kolmandikul Eesti leibkondadest, mis on eelmise aasta sama ajaga 5 protsenti rohkem.

Levinuim oli internetiühendus lastega leibkondades, milles oli kaks või enam täiskasvanut, teatas statistikaamet.

Maa-asulates oli enim levinud püsiühendus telefonikaabli kaudu (DSL-püsiühendus) ja linnalistes asulates püsiühendus kaabeltelevisiooni kaudu.

Arvutit ja internetti kasutas ligi kolmveerand 16-74-aastastest ja peamiselt kodus.

Levinuimad Interneti kasutamise eesmärgid olid ajalehtede ja ajakirjade lugemine, internetipanga teenuste kasutamine ning elektronposti kasutamine.

10 ja enama hõivatuga ettevõtete hulgas kasutasid arvutit ja internetti peagu kõik, levinuim internetiühenduse liik ettevõtete hulgas oli DSL-püsiühendus.

Need üksikud ettevõtted, kes ilma arvutita läbi saavad, kasutavad asjaajamiseks ja aruandluseks raamatupidamisfirmade teenuseid või teeb seda nende emafirma.

ID-kaarti kasutavad pooled 10 ja enama hõivatuga ettevõtetest, peamiselt kasutatakse seda kasutaja tuvastamiseks infosüsteemides ja digitaalallkirja andmiseks.

Levinuim oli ID-kaardi kasutamine tervishoiu ja sotsiaalhoolekande, finants- ja kindlustustegevuse ning kutse-, teadus- ja tehnikaalase tegevuse ettevõtete hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles