GILDi riskifondi vastu nõuded said võlakirjadeks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnno Vähk
Tõnno Vähk Foto: Peeter Langovits.

Eile lõppenud võlakirjaemissiooniga konverteeriti riskifondi GILD Arbitrage`i võlausaldajate nõuded 3 aasta pikkusteks 22,66 miljoni krooni mahus võlakirjadeks. Võlakirju märkis fondi 34 laenuandjast oma nõude arvelt 33.


Võlakirja pikkus on 36 kuud ning intress esimesel aastal 12 protsenti, teisel 18 protsenti ning kolmandal 24 protsenti.

Märkinud investorite väärtpaberikontodele kantakse võlakirjad väärtuspäeval, 18. septembril.

«Mul on väga hea meel, et õnnestus saavutada kompromiss võlausaldajatega, mis on tegelikult ainus võimalus fond tänasest keerulisest olukorrast välja tuua. Loomulikult emissiooni õnnestumisega töö ei lõpe, vaid pikaajaline ja tõsine töö fondi varadega koostöös fondi võlakirjaomanike ja investoritega seisab ees. Samuti kutsume peagi kokku fondi osakuomanike üldkoosoleku, et viia ellu ka vajalikke muudatusi fondi struktuuris,» lausus GILD Arbitrage`i fondijuht Tõnno Vähk.

Fond pakkus kõigile laenuandjatele välja võimaluse konverteerida oma nõuded fondi vastu tagatud ja registreeritud varade müügist sõltuva tagasimaksegraafikuga võlakirjadeks.

Vastavalt emissiooni tingimustele on võlakirjad tagatud kõigi fondi koormamata varadega, mida võlakirjaomanike huvides hoiab tagatisagent.

Fondi esimene võlakirjaemissioon, mis kuulutati välja 4. septembril, ebaõnnestus, sest ei saavutatud nõutud 95 protsendi suurust märkimiste mahtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles