Piimasõja vallandaja loobus lahingutest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tere

Sel nädalal piimasõja vallandanud Rimi ja Säästumarket otsustasid eile ühtäkki edasistest lahingutest loobuda ja tõstsid piimaliitri hinna tagasi endisele tasemele.


Kui veel kolmapäeval käis kauplusekettides odavaima kilepiima hinna langetamine üksteise võidu 10 sendi kaupa, siis eile upitas Rimi, mille alla käivad ka Säästumarketid, piimaliitri hinna uuesti 4.90 peale.



Ettevõtte turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja kommenteeris hinna edasise langemise peatamist nii: «Piima hinna alanemine tõi esimestel päevadel küll kaasa suurenenud müügi, ent saime ka palju negatiivset tagasisidet.»



Tema sõnul ei meeldinud klientidele, et neid ahvatleti piima ostes kaasa aitama põllumeeste survestamisele. Mägi­oja väitel oli piima hinna langetamine osa kavast, mis võeti ette Säästumarketi lubaduse täitmiseks olla hinnaliider.



Ta selgitas, et septembri alguses alandati paljude kaupade hindu, ent Rimi eesmärk polnud alustada piimahinnasõda. «Nägime, et mitmed kaupluseketid on valmis meiega võidu piima hinda langetama, kuid sellises sõjas ei saa olla võitjaid,» tõdes Mägioja. «Saime aru, et piima hinna langetamisel on piir käes ja edasi seda teha poleks enam eetiline.»



Prisma kinnitas samas, et nemad lasid Grossi Toidukaupade sammu järgides piima hinna veel 10 sendi võrra allapoole. Nii saab Prismast odavaima piimapaki nüüd 3.70 eest, mis on ka seni madalaim hind üldse.



Prisma kommunikatsioonijuht Kadri Lainas kinnitas, et odavat piima müüakse kaupluseketi oma kasumi arvelt ning põllumehi ega töötlejaid sellega ei survestata.


Kaubandusdirektori Sari Hujaneni sõnul on Prisma lubanud oma klientidele kõige soodsamat hinnataset ja lubaduse täitmiseks on ostukorvi toodete hinnad lastud isegi sisseostuhindadest madalamaks.



Konkurentsiameti konkurentsiteenistuse järelevalveosakonna juhataja Juhan Põldroos ütles, et kuna kaubakettide hinnasõda ei kahjusta konkurentsi, vaid pigem näitab selle toimimist, pole põhjust sellesse sekkuda.



«Tarbijate huve selline hinnalangetus ei kahjusta, kuid ei saa eitada, et see käib põllumeeste huvide vastu,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles