Narva uue elektrijaama hankes osaleb kolm firmat

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Elektrijaam.
Narva Elektrijaam. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia Narva Elektrijaamade uue elektrijaama projekteerimise ja ehituse riigihankel osalemiseks laekus kolm taotlust.


Ühe ühistaotluse esitasid SNC Lavalin Polska Sp. z.o.o. ja SNC-Lavalin Inc. (Kanada) ning teise Alstom Estonia AS, Alstom Power Sp. z.o.o. (Poola) ja Alstom Power Systems SA (Prantsusmaa). Kolmas taotlus tuli Hispaania firmalt Iberdrola Ingeniería y Construcción.

2009. aasta juulis välja kuulutatud riigihanke eesmärgiks on rajada Eesti elektrijaama kõrval asuvale territooriumile uus autonoomne põlevkiviküttel töötav elektrijaam, mille koosseisu kuulub kuni kaks 300 MW võimsusega energiaplokki. Uued plokid hakkavad tööle tsirkuleerival keevkihttehnoloogial.

Hankemenetluses osalemise taotlused vaadatakse läbi oktoobri alguseks ning kvalifitseeritud taotlejatele väljastatakse seejärel pakkumuse tegemiseks vajalikud hankedokumendid. Pakkumusi oodatakse aprillis. Hanke võitjaga on plaanis leping sõlmida aasta pärast. Esimese energiaploki valmimistähtaeg on 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles