Asepeaminister: Vene majandus kukub tänavu üle 8 protsendi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kremlile üle Moskva jõe. Esiplaanil on lipud «Venemaa,edasi!».
Vaade Kremlile üle Moskva jõe. Esiplaanil on lipud «Venemaa,edasi!». Foto: SCANPIX

Venemaa majandus võib sel aastal jääda enam kui 8-protsendisesse miinusesse, tarbijahindade kasvutempo aga ulatuda 11 protsendini.


Inflatsioonitase võib tänavu ulatuda 11 protsendini või jääb sellest veidi allapoole, prognoosis täna esimene asepeaminister Igor Šuvalov.

«Meie ennustame, et inflatsioon on 2009. aastal ligikaudu 11 protsenti. Mõned räägivad, et see võib olla veidi madalam. Kui me jääme 2008. aasta näidule alla, siis võib seda pidada meie makroökonoomiliste jõupingutuste eduks,» rääkis ta Interfaxile.

Sisemajanduse kogutoodang (SKT) Venemaal jääb tänavu miinusesse arvatavasti veidi enam kui kaheksa protsendiga, vahendas Reuters.

Valitsuse ametliku ennustuse järgi kukub SKT eelmise aasta võrreldes 8,5 protsenti ja seda pärast kümmet aastat kestnud suurejoonelist tõusu. Majanduse taoline nõrkus oleks tõsiseim alates 1990ndate keskpaigast.

Asepeaministri prognoosi järgi saavutab Vene majandus kriisieelse taseme 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles