Swedbank kärpis töötajate tulemustasusid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Swedbanki peahoonele Liivalaia tänaval.
Vaade Swedbanki peahoonele Liivalaia tänaval. Foto: Peeter Langovits.

Swedbank Eesti personalidirektor Signe Kaurson ütles tänasel palgateemalisel konverentsil, et raskemad ajad on sundinud panka oma töötajate tulemustasusüsteemi muutma.


Panga töötajate jaoks tähendas see üsna arvestatavaid kärpeid tulemustasudes, millega seni oldi harjutud. Nii kadus näiteks kvartaalne tulemustasusüsteem, samuti ei moodustatud sel aastal aastaboonuse fondi. Kaursoni sõnul sai pank aru, et vana tulemustasusüsteemiga edasi minna ei saa. Töötajate põhipalga kallale Swedbank siiski ei läinud.



Varem koosnes Swedbank'i tasusüsteem erinevatest komponentidest: põhipalgasüsteem, tulemuspalgasüsteem (aastaboonus või kvartaalsed tulemustasud), üksuse vajadusest tulenevad lisatasud (ületunnid, juhendamine) ning mitmekesine soodustuste pakett.



Praegu kehtiv tasusüsteem näeb ette töötajate põhipalga taseme säilitamist, samuti loodi fond ettevõtte ja meeskonna motivatsiooniüritusteks. Ka säilitati n-ö kriitilised soodustused, mis on seotud töötajate talvepuhkuse, tervise, staaži ja lastega.



Kaursoni sõnul soovib pank juba järgmisel aastal üle minna uuele tulemustasusüsteemile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles