Ida-Virumaale lubatakse 10 aastaga 4400 uut töökohta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised Töötukassas
Tööpakkumised Töötukassas Foto: Elmo Riig / Sakala

Sihtasutus Ida-Virumaa Tööstusparkide Arendus loob kümne aasta jooksul Ida-Virumaale 4400 uut töökohta ja toob piirkonda 12 miljardit krooni otseinvesteeringuid, lubab majandusministeerium.

Narvas tegutsevatel tööstusparkidel on aga praegu põhiraskus olemasolevate rentnike säilitamisel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Inimressurssi on piirkonnas olemas ja kui need inimesed, kes on traditsiooniliselt tööstuses töötanud, saavad tootmises jätkata, siis see on väga hea,» kommenteeris Jõhvi Tööstuspargi juhataja Teet Kuusmik.

Suurte investeeringute tulemist Ida-Virumaale on takistanud asjaolu, et tööstusparkidel pole olnud vaba maad. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kava ühendada Ida-Viru linnades asuvad tööstuspargid ja andes neile kokku 800 hektarit maad, loob investeerimisvõimaluse, arvab Kuusmik.

«Ida-Virumaa Tööstusalade Arenduse kui organisatsiooni eesmärk täna on tekitada võimalus ettevõtetele, kellel ei ole vaja rentida 70, 500 või 2000 ruutmeetrit pinda, vaid meile, kellel on tootmisüksuse rajamiseks vaja maad 10 hektarit, 40 hektarit, 100 hektarit,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles