Gruusia sai rahandusreformi läbiviimiseks Eestis valminud tarkvara

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval tähistatakse Eestis ülemaailmset vaba tarkvara päeva
Laupäeval tähistatakse Eestis ülemaailmset vaba tarkvara päeva Foto: Corbis/Scanpix

Gruusias käivitati 2006. aastal avaliku sektori finantsjuhtimise reform, mille toetamiseks kinkis Eesti majandus- ja kommunikatsiooniminister Gruusiale Eestis Webmedia Grupi loodud riigirahanduse juhtimise tarkvara, mis automatiseerib riigis eelarve ettevalmistamise, eelarve täitmise ja


riigikassa tegevustega seotud protsessid.

Alates 2006. aastast on Gruusia rahandusministeerium ette valmistanud avaliku sektori finantsjuhtimise reformi, mille eesmärk on tõhustada riigi finantsjuhtimisvõimekust ning käivitada uued riigirahanduse juhtimisega seotud protsesse toetavad ja neid automatiseerivad infosüsteemid, vahendas Eesti majandusministeeriumi pressiesindaja.

Lisaks Eesti poolt kingitud tarkvaralitsentsidele on reformi läbiviimisesse panustanud ka Maailmapank ning Suurbritannia, Rootsi ja Hollandi valitsused.

Täna pärastlõunal kohtumisel Gruusia peaministri Nika Gilauriga arutas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kahe riigi ettevõtete majanduskoostöö võimalusi ja võimalusi ettevõtete koostööks info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles