Pertelsoni vastu on nõudeid ligi 9 miljonit krooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Pertelson.
Indrek Pertelson. Foto: Toomas Huik.

Arigato spordikeskust juhtinud Indrek Pertelsoni vastu on nõudeid esitatud kokku üheksa miljoni krooni ringis.


Ajutine pankrotihaldur Urmas Tross ütles, et nõuete kogusummast umbes kolm miljonit krooni moodustavad Pertelsoni pankrotti taotlevate AS Domina Management'i ja ärimees Hans H. Luige investeerimisfirma HLL Rühm OÜ nõuded. Teisi võlausaldajaid ta ei nimetanud, märkides, et sellega seonduv on veel täpsustamisel.



Harju maakohtu pressinõuniku Kristina Otsa sõnul määrati Pertelsoni pankrotiasjas uueks istungiajaks 2. oktoober, kuna ajutine pankrotihaldur vajas aega veel mõningate toimingute jaoks.



Trossi sõnul taotles ta ajapikendust, kuna Pertelson peab täpsustama oma vara suurust. Nimelt ilmnes, et Pertelsonil on vara rohkem kui üks kinnistu.



Ajakirjanduses varem avaldatud info põhjal on HHL Rühma võla katteks seatud Pertelsoni Tallinnas Haabersti linnaosas asuvale elamumaa sihtotstarbega kinnistule hüpoteek. Samuti on kinnistule seatud hüpoteegid Nordea Panga ja OÜ Vain & Partnerid kasuks.



Kohtutäitur püüdis kinnistut koos Pertelsoni kaasomandisse kuuluva elamumaakrundiga suvel 5,7 miljoni kroonise alghinnaga tulutult müüa.



Tross märkis, et kuigi pankrotimenetluses on teatud küsimused üleval, otsib Pertelson tekkinud olukorrale aktiivselt lahendusi. Ta lisas, et ka võlausaldajad on valmis kompromissideks.



Harju maakohus algatas Pertelsoni pankrotimenetluse juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles