Üle saja inimese soovib Embach Toursilt raha tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Embach Toursi logo.
Embach Toursi logo. Foto: Embach Tours

Üle saja inimese soovib reisifirmalt Embach Tours ära jäänud või ära jääva reisi eest raha tagasi.


Tarbijakaitseameti pressiesindaja ütles BNSile, et ametile on laekunud kokku 116 avaldust inimestelt, kes soovivad pankrotis reisifirmalt Embach Tours raha tagasi. Nõuete lõppsummat ei ole veel kokku arvutatud, kuid pressiesindaja sõnul ületavad juba praegu nõuded 700 000 krooni.

Suurim nõue Embach Toursi suhtes on pisut üle 16 000 krooni, selle esitanud reisifirma kunde kavatses sõita Portugali.

Reisiettevõte Embach Tours teatas oma tegevuse lõpetamisest, põhjendades seda makseraskustesse sattumisega. 14. augustil algatas Tartu maakohus ettevõtte pankrotimenetluse. Embach Toursil on 200 000 krooni suurune tagatis.

Viimasel ajal on mitmed reisifirmad tegevuse lõpetanud. Nii teatas selle aasta alguses uste sulgemisest ja reiside ärajätmisest reisifirma Lighthouse OÜ. Nende kohta laekus tarbijakaitseametisse 15 kaebust kogusummas 278 795 krooni. Reisid ära jätnud ettevõttelt Aaria Reisid nõudis 101 inimest tagasi kokku 1,4 miljonit krooni.

Eurotour kasseeris 42 inimeselt 50 000 krooni eksklusiivse seiklusreisi eest Namiibiasse, misjärel teatas neile, et firma lõpetab tegevuse. Kokku laekus Eurotouri kohta tarbijakaitseametisse 47 kaebust ning nõuete kogusumma on 1,8 miljonit krooni.

Tegevuse on lõpetanud ka reisifirmad Suntravel (Happy Travel) ja LineCross.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles