«Tüdrukud» - teistmoodi toidupood

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Baltic Mezzanine nõunik Juhani Seilenthal kirjutab ajakirjas Saldo, et Tallinnas Uues Maailmas asuv kauplus nimega Tüdrukud tõmbab inimesi nii Kakumäelt kui Piritalt, nii tippjuhte kui ka koduperenaisi, kuigi tee peale jääb nii super- kui hüpermarketeid.


«Tüdrukud» on tema sõnul mitmetes detailides erinev meie kõigist ketistunud-ketistatud poodidest: sisse astudes tabab teid müüja «tere», poes ei müüda alkoholi ega suitsu ning seal pole ka turvameest.

Eriti kiidab Seilenthal kaupluse oma kööki, kus «tehakse toitu, mitte ei lahendata optimeerimisülesandeid»: lasanje on tema sõnul selline, et Garfield oleks ilmselt valmis lae alla ronima, et talle karbike ostetaks, kartulisalatis vaatab aga üks vorstitükk teise järel vastu.

Samuti märgib firmajuht, et selle kaupluse puhul tundub, et kogu personal on endale selle töö valinud, mitte leppinud sellega häda sunnil või parema puudumisel.

Seilenthal lisab, et kuigi targad mehed on aastaid teinud teadust ja ütlevad, milline toidupood peab olema, on «Tüdrukud» teistsugune ja ometi see tegutseb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles