Voolumõõtjate vahetamisele kulub 6 kuud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iganenud voolumõõtjad ootavad väljavahetamist.
Iganenud voolumõõtjad ootavad väljavahetamist. Foto: Andres Teiss

Eesti Energia teatel kulub taatlemata elektriarvestite väljavahetamisele vähemalt pool aastat, alates eelmisest nädalast, mil tuli ilmsiks taatlemata voolumõõtjate suur hulk, on arvestite kontrolli taotlenud üle 60 inimese.


Eesti Energia jaeäri kommunikatsioonijuht Kristjan Hamburg ütles E24'le, et kui ettevõtte tegevust reguleerivad riigiasutused (konkurentsiamet ja majandusministeerium) otsustavad taatlemisaja ületanud arvestite väljavahetamise, võtab 64 000 arvesti vahetamine minimaalselt pool aastat.



Eesti Energial endal on kokku veidi alla kahesaja elektriku, kes tegelevad mõõteseadmete igapäevase haldamisega - rikete kõrvaldamisega, näitude kontrollimisega, elektrivarguste avastamisega jne.



«Massiliseks arvestite vahetamiseks peame korraldama hanke koos seadmete paigaldamise teenusega, ehk selle tööjõu peame endale sisse ostma,» märkis Hamburg.



Samas tunnistas ta, et peale suure hulga taatlemata vooluarvestite ilmsikstulekut pole klientide poolt hüppeliselt arvestite kontrollimiseks avaldusi laekunud - läinud neljapäeval tehti antud teemal 50 ja reedel 15 pöördumist.



Selliste klientidega, kes oleks taatlemata vooluarvesti näidu põhjal keeldunud elektrienergia eest tasumast, pole energiafirma siiski seni kokku puutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles