IIZI polnud infovarguses süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iizi e-kindlustuse pronksiöö teemaline reklaam.
Iizi e-kindlustuse pronksiöö teemaline reklaam. Foto: Mihkel Maripuu

Uurimine tuvastas, et IIZI kindlustusmaakler polnud süüdi infovarguses, mida heitsid firmale ette Liikluskindlustuse Fond ja ERGO.


Eelmise aasta juulis MTÜ Eesti Liikluskindlustuse Fondi poolt IIZI kindlustusmaakler ASi vastu esitatud süüdistused massilistes ebaseaduslikes infopäringutes fondi andmebaasidest ning ERGO avalikud süüdistused kliendiandmete varguses osutusid põhjendamatuteks.

IIZI kindlustusmaakleri juhatuse esimehe Ando Kivilaiu teatel järeldas seda nii Põhja politseiprefektuuri kui ka riigiprokuratuuri poolt läbiviidud uurimine.

«Kõik IIZI vastu esitatud alusetud süüdistused on uurimise käigus kummutatud ja õiglus võidutses, kuid see ei tee olematuks maaklerettevõttele osaks saanud negatiivset tähelepanu ja ettevõtte heale nimele tehtud mainekahju,» märkis Kivilaid.

ERGO leiab aga, et IIZI kindlustusmaakleri kriminaalasjast pääsemine ei tee lepingu rikkumist olematuks.

«ERGO on jätkuvalt seisukohal, et tegemist oli IIZI kindlustusmaakleri poolse olulise lepingulise rikkumisega, sest liikluskindlustuse infosüsteemi paroolid anti õigustamatult üle teisele äriühingule,» märkis ERGO juhatuse liige Sergei Vahnitski.

Tema kinnitusel oli ERGO Kindlustuse ja IIZI vahel sõlmitud koostöölepingu kohaselt paroolide üleandmine kolmandale isikule keelatud.

«IIZI korraldusel tegi seesama äriühing liikluskindlustuse infosüsteemis väga suures mahus päringuid, mida ei olnud ERGO Kindlustusega eelnevalt kooskõlastatud. Lepingu rikkumist tunnistas toonane IIZI juhataja Risto Rossar ka ise ning nõustus tasuma leppetrahvi.»

Vahnitski sõnul on seega IIZI kindlustusmaakleril ka ebaõige väita, et rikkumist pole toimunud.  «Rikkumine toimus, kuid see ei saanud kriminaalasja staatust,» lisas ta.

Peale infopäringute ilmsikstulekut loobus ERGO koostööst IIZI kindlustusmaakleriga. 

IIZI juht Ando Kivilaid peab aga ERGO sellist pöördumist kahetsusväärseks ja nimetab seda avalikkuse eksitamiseks.

«Paroolide üleandmist kolmandatele isikutele ei ole toimunud. Seda just uurimine kinnitaski.»

Samas leiab ka Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) juhatuse esimees Kristjan Niinemaa, et IIZI'l pole põhjust õigluse võidu kohta pressiteadet avaldada.

«Kriminaalmenetluse lõpetamine ei tähenda, et midagi ei juhtunud,» selgitas Niinemaa. «Seda on tunnistanud maakler kindlustusandjale leppetrahvi tasumisega.»

Rossari kinnitusel pole tema aga kordagi IIZI rikkumist tunnistanud ning IIZI ei ole ERGOle ühtegi krooni leppetrahvi tasunud.

«Vastupidi - oleme erinevates kanalites seda kogu aeg ainult ümber lükanud. Sergei Vahnitski ja ka Kristjan Niinemaa sellesisulised väited on valed ja nende ära trükkimine järjekordselt meie huve kahjustav,» teatas Rossar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles