Väikefirmasid ohustab ülereguleerimine

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IFACi president Robert L. Bunting.
IFACi president Robert L. Bunting. Foto: Toomas Huik

Uue finantskriisi vältimiseks võetavad meetmed võivad takistada väikeettevõtete arengut, hoiatasid Rahvusvahelise arvestusekspertide föderatsiooni (IFAC) juhid.


«Üsna laialdaselt on tunnustatud seisukoht, et väikefirmadest saab kasvumootor, mis liigutab üleilmse majanduse praegusest kriisist välja,» ütles IFACi president Robert L. Bunting, kes sel nädalal viibis Tallinnas IFACi juhatuse koosolekul.

«Üleilmsete turgude taasreguleerimise protsessis on ülisuur risk, et ülereguleerimise tõttu ei teki enam Microsofte või teisi alustavaid ettevõtteid, millest lõpuks saavad kapitalituru ettevõtted, mis loovad väga palju töökohti,» hoiatas Bunting. «Seetõttu samal ajal, kui näeme olulisi võimalusi turgude reformimiseks, näeme ka tungivat vajadust tagada, et need reformid ei takistaks innovatsiooni, ei takistaks väikefirmade kasvu.»

«Finantsaruandlus väikeste ettevõtete jaoks on väga-väga keeruline rahvusvaheliste standardite kohaselt,» kinnitas Bunting. Tema sõnul on IFAC aktiivselt läbi surunud lihtsustatud finantsaruandluse standardeid väikefirmadele ning samuti andnud nõu, kuidas leevendada väikeste ettevõtete jaoks auditeerimisstandardeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles