Neivelt: dividendidele tuleks sotsiaalmaks panna

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt.
Indrek Neivelt. Foto: Liis Treimann

Ettevõtja Indrek Neivelti sõnul tuleks dividendid maksustada maksimumiga ja sotsiaalmaksu võtta kuni poole miljoni krooni suuruse aastapalga pealt.


Neivelti sõnul võiksid ettevõtted tulumaksu tasuda, aga kas see võiks olla 12 või 15 protsenti, ei osanud ta öelda.

«Sotsiaalmaksule tuleks lagi panna ja kõik need, kes täna dividendidena raha ettevõttest välja võtavad, maksustada maksimaalse määraga. Kui see on töötasu, siis tuleb selle pealt ka kõik maksud tasuda. Lagi võiks olla näiteks üle poole miljoni krooni suuruse aastapalga peal. Ma arvan, et enamus dividendi saajaid maksaks sellist maksu hea meelega,» selgitas ta.

Kui ettevõtetelt oleks võetud tulumaksu ja see oleks EASi kaudu majandussse tagasi suunatud, oleks Neivelti sõnul Eestis tekkinud uusi tehnoloogiaettevõtteid ja ka nii suurt kinnisvarabuumi poleks olnud.

«Riigi ülesanne oleks anda ettevõtjaile rohkem teavet. Eesti häda on, et meil puudub majandusajakirjandus. Ega Eesti infoväljas olles maailma asjadest aru ei saa. Tegeletakse ainult kohalike ja vähetähtsate teemadega. Suurt pilti ei ole,» märkis Neivelt.

Pikemat intervjuud Indrek Neiveltiga loe homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles