Aljas: Eesti reisija kaotaks ühisest lennufirmast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi värvides Boeing Tallinna lennuväljal.
Estonian Airi värvides Boeing Tallinna lennuväljal. Foto: Peeter Langovits

Estonian Airi president Andrus Aljas leiab, et Baltikumi ühisest lennufirmast Eesti reisijad vaid kaotaksid, kuid ka viimasel ajal kahjumis oleva Eesti lennufirma saaks hea koostöö ja riigi toel kasumit tootma panna.

«Läti asub keset Baltikumi ja Riia on Baltikumis kõige suurem linn. Eks selle ühise lennufirma kodujaam saaks sellisel juhul olema suure tõenäosusega Riia. Loomulikult lätlased sellest võidavad, eestlased-leedukad paraku kaotavad,» vahendas Reporter.ee videolõik Aljase sõnu.

Tema hinnangul saaks ka viimasel ajal kahjumis oleva Estonian Airi kasumit tootma panna, kuid see nõuaks head koostööd ja riigi tuge.

«Boeingu maandumise eest meie maksame Tallinnas 8000 krooni ja lätlased maksavad Riia lennujaamas 1000 krooni, see on kaheksakordne vahe. See on üks põhjus, miks nendel on lennupiletid odavamad kui meil,» sõnas Aljas.

Ta arvas, et ilmselt on neis erinevustes Läti riigi abi olulist tähtsust mänginud. Aljas tõi välja, et Tallinna lennujaam on kogu aeg olnud tugevas kasumis ning siin opereerivad lennufirmad, nende hulgas ka Estonian Air, kahjumis.

«Võib-olla tasuks seda vahekorda natuke muuta, et Tallinna lennujaam tuleks oma tulemustes natukene järele - see aitaks lennufirmadel siin Tallinnas paremini opereerida,» pakkus ta lahenduse.

Balti riikide majandusministrid leppisid kokku, et esialgu arutatakse võimaluste üle, kuidas oleks võimalik luua lennufirma, milles kõik kolm riiki osaleda saaksid ja ka kasumit teeniksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles