Air Baltic pooldab ülebaltilise lennufirma loomist

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läti lennufirma Air Baltic teatel pooldab ettevõte Eesti, Läti ja Leedu transpordiministrite poolt arutlusele võetud ideed luua ühtne lennukompanii kolmes Balti riigis.


Air Balticu presidendi Bertolt Flicki sõnul on selline lennufirma tegelikult juba olemas.



«Air Baltic pakub otselende Riiast ja Vilniusest ning alates 1. oktoobrist hakkame pakkuma otselende Tallinnast Soome, Turusse.»



Lennufirma teenindab Eestis ja Leedus ka regionaalseid lennujaamu - Tartus, Palangas ning Kaunases. Hetkel on Air Balticul 65-protsendiline turuosa Riia lennujaamas, pakkudes teenuseid ligi 50 protsendile Balti riikidest pärit reisijatele.



Flicki sõnul tekkis ülebaltilise lennufirma loomise idee juba 15 aastat tagasi. Air Baltic sai oma nime just seetõttu, et opereerib kogu Balti regioonis.



«Oleme valmis osalema edasistes läbirääkimistes. Kui Air Balticu kapitali maht kasvab, laieneme oma teenustega Balti regioonis varasemast veelgi kiiremini,» sõnas Läti lennufirma juht.



Air Baltic on Balti riikide suurim lennukompanii, mis pakub mitmekülgseid reisiteenuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles