Ärimees Elmar Lepp võttis end töötuna arvele

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Lepp on Pärnu linnavolikogu liige ja kandideerib sinna taas Reformierakonna nimekirjas.
Elmar Lepp on Pärnu linnavolikogu liige ja kandideerib sinna taas Reformierakonna nimekirjas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

End tööbüroos töötuna arvele võtnud Elmar Lepal, ühel Eesti esimesel eraettevõtjal, on kolm nädalat aega otsustada, kas kirjutada mõni naise ja poja nimel olev Pärnu peatänava korter enda nimele või saada äritegevuse keeld.



Swedbank nõuab juba 1986. aastal Pärnus ettevõtlusega alustanud ja järgnevatel aastakümnetel üheks linna tuntumaks ärimeheks tõusnud Lepalt kaht miljonit krooni.


Selle summa eest on Elmar Lepp käendanud endale, abikaasa Virve Lepale ja poeg Tanel Lepale kuuluva OÜ Lepa Kaubakeskuse Swedbankist võetud laene.

Nüüd on Lepa Kaubakeskus pankrotis ja Elmar Lepp selle kuu algusest töötu, sest pankrotihaldur Kalev Mägi ei leidnud talle kaubakeskuses enam tööd. Swedbank on asunud käendust sisse nõudma ja soovib Lepa kui eraisiku pankroti väljakuulutamist.

Eilsel kohtuistungil andis kohtunik Maili Tartu kolm nädalat aega, et Lepp ja Swedbank omavahel kokkuleppe sõlmiksid. Kokkulepe tähendab, et Lepp suudab selle ajaga leida tagatise ja kokku leppida maksegraafiku, mille järgi võlga tasuda.

Näiliselt pole Lepp suuteline käendust tasuma. Talle kuulub vaid pool suvilast Audru vallas Märksa külas, peale selle Lepa Kaubakeskuse ja Chaplini osakud-aktsiad. Lepa Kaubakeskus on pankrotis, Chaplin Lepa sõnul tegevuse sisuliselt lõpetanud.

Küll on vara Virve ja Tanel Lepal. Virve Lepale kuuluvad Neptun Trading OÜ ja korter Pärnus Rüütli 28, Tanel Lepale Pärnus kolm korterit.

Lepa kui eraisiku pankrot võimaldaks võlausaldajatel tagasi võtta vara, mis võlgnik on kuni viis aastat enne pankroti väljakuulutamist lähikondlastele võõrandanud.

Kohtuistungil selgus, et Elmar Lepal on eraisikuna muidki võlgnevusi. Milliseid ja kui suures summas, keeldub Lepp ütlemast. Teiste võlgade tõttu võib Swedbank olla huvitatud kohtueelse kokkuleppe sõlmimisest, sest pankrotipesas on supp lahjem.

Elmar Lepale enda pankroti väljakuulutamine ei meeldi, see võtab talt võimaluse edaspidi äri ajada. Kuigi Lepp kinnitas kohtuistungil, et ta võttis end tööbüroos töötuna arvele, pole ta nõus väitega, et on püsivalt maksejõuetu.

«Alles kümme päeva tagasi koondati, otsin uue koha. Alustan uute äridega, võtan dividende välja,» rääkis omaaegse NSV Liidu esikapitalistiks nimetatud Elmar Lepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles