USA töötu abiraha taotlejate arv kukkus oodatust enam

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA algklassiõpetaja Lori Smallwood, kes sel aastal korra töö kaotas, on õnnelikult uuesti töö leinud.
USA algklassiõpetaja Lori Smallwood, kes sel aastal korra töö kaotas, on õnnelikult uuesti töö leinud. Foto: NYT/SCANPIX

Uute töötu abiraha taotlejate arv oli eelmisel nädalal prognoositust oluliselt väiksem, andes tunnistust sellest, et majanduse olukord paraneb ning ettevõtted koondavad vähem töötajaid.


USA tööturuamet teatas täna, et töötustoetust taotles eelmisel nädalal 550 000 ameeriklast. Reutersi küsitletud analüütikud ootasid, et toetuse taotlejaid on 10 000 võrra enam.

Nädalal varem oli see number 576 000.

Kokku vähenes töötu abiraha saavate inimeste arv nädalaga 159 000 võrra 6,1 miljonini.
See on madalaim tase alates aprillikuust.

USA majandus annab mitmeid märke sellest, et viimase enam kui 70 aasta kõige hullem majanduskriis hakkab läbi saama. USA keskpank teatas oma eilses raportis samuti, et majandusseis on paranenud ning 12 regionaalpangast 11 andsid teada majanduse stabiliseerumisest.

Töötuse näitajate paranemisele vaatamata, on need siiski kõrgemad, kui hea tervise juures majandusel võiksid olla. Majanduskasvu korral jääb nädalane abiraha taotlejate arv alla 325 000. Aasta tagasi sai töötu abiraha 3,5 miljonit ameeriklast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles