2 protsenti voolumõõtjatest ei läbi kontrolli

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigane voolumõõtja võib valetada nii tarbija kui energiafirma kasuks.
Vigane voolumõõtja võib valetada nii tarbija kui energiafirma kasuks. Foto: Andres Teiss

Taatlemisteenuseid pakkuva ASi Metrosert juhi Ain Noormägi sõnul on praktika näidanud, et umbes 2 protsenti kontrollimisele tulnud voolumõõtjatest pole kontrolli läbinud.


Kontrolli mitteläbimine tähendab, et elektriarvestid «valetavad» rohkem, kui see on lubatud. Noormägi sõnul on elektriarvestite puhul lubatud vea piirmääraks 0,5-2 protsenti.



Kahe protsendi vooluarvestite puhul on olnud viga seega nimetatud vahemikust suurem ja vigane arvesti võib Noormägi hinnangul erinevatel juhtudel soosida nii tarbijat kui energiafirmat.



Eesti Energia Jaotusvõrgu juht Tarmo Mere ütles eile «Pealtnägijale», et 65 000 taatlemata vooluarvestit puudutavad vaid 10 protsenti kõigist klientidest, kes elektriarvestit kasutavad.



Kui arvestada, et ca 2 protsenti voolumõõtjaid ei ole senisele praktikale tuginedes läbinud kontrolli, tähendaks see 650 000 elektriarvesti puhul, et kontrolli ei läbi 13 000 voolumõõtjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles