Asuse uus e-raamat käib kokku nagu päris raamat

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asuse Eee Reader sarnaneb välimuselt päris raamatuga.
Asuse Eee Reader sarnaneb välimuselt päris raamatuga. Foto: Tootja foto

Asus demonstreeris uue arenduses oleva e-raamatu lugeja prototüüpi, mis erinevalt teistest sarnastest seadmetest meenutab oma kahe kokkukäiva puuteekraaniga tavalist raamatut.

Uus lugeja kannab Asuse odavate Eee netbookide eeskujul nime Eee Reader ning hakkab ilmselt samuti maksma konkurentidest oluliselt vähem, vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

Esimesed lugejad jõuavad praeguste plaanide kohaselt Suurbritannias müügile juba selle aastanumbri sees ja hakkavad tõenäoliselt maksma 165 dollarit ehk 1780 krooni.

Kuigi detaile pole veel täpselt paika pandud, eeldatakse, et müügile tuleb kaks versiooni – odavam ja lihtsam versioon ning lisavõimalustega kallim versioon.

Kallimal versioonil saavad olema ka veebikaamera, mikrofon, kõlar ning võimalus helistada Skype’iga.

Kahe ekraani abil saab e-raamatuid lugeda samamoodi kui tavalisi raamatuid, kuid teist ekraani saab kasutada ka veebibrauseri või puuteekraanile tekkiva klaviatuurina, mistõttu seda saab kasutada ka sülearvuti funktsioonides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles