Tööandjate keskliit tahab majandusarengusse suunata 3 miljardit euroraha

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Caro / Scanpix

Tööandjate keskliidu volikogu teeb valitsusele ettepaneku muuta kehtivaid eurotoetuste jagamise põhimõtteid ning suunata täiendavalt vähemalt 3 miljardit krooni majanduskeskkonna arenguks ning ettevõtete konkurentsivõime tõstmiseks.


«Tööandjate keskliit on järjepidevalt seisnud selle eest, et eurorahad tuleks maksimaalselt suunata majandusarengusse, eelkõige tootlikkuse tõstmiseks ning ekspordivõime kasvatamiseks,» ütles tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi.



«Kui struktuurfondide jaotamise kava kolm aastat tagasi ette valmistati, arvasid paljud, et ettevõtluskeskkond majandusbuumi tingimustes toetust ei vaja. Ettevõtlusorganisatsioonide ettepanekud ettevõtete konkurentsivõime tõstmiseks jäid tähelepanuta ning suurem osa eurorahast planeeriti avaliku sektori investeeringuteks, rääkis Veskimägi. «Tänaseks on olukord muutunud ning avalik sektor ei ole mitmes valdkonnas olnud suuteline eurorahasid kasutusele võtta. Need rahad tuleks suunata ettevõtluse arenguks, kuna vajadus uute investeeringute teostamiseks on põletav,» täiendas Veskimägi.



Tööandjate keskliidu täpsustatud ettepanekuna tuleks täiendavat ressurssi näha ette:


-tööstusettevõtete tehnoloogiainvesteeringute meetmele (aastane minimaalne vajadus 500 miljonit krooni);


- teadus- ja arendustegevuse projektidele (ca 500 milj krooni);


- eksporditurunduse meetmele (ca 300 milj krooni);


- korterelamute energiasäästu meetmele (ca 800 milj krooni);


- noorte innovaatiliste ettevõtete meetmele (ca 500 milj krooni);


- suure mõjuga investorite toetusskeemile (ca 400 milj krooni).


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles