Veskimägi: abipakett ei lase inimestel tööturust võõrduda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Veskimägi.
Enn Veskimägi. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimehe Enn Veskimägi sõnul on töökohtade abipakett mõeldud selleks, et inimesed ei võõrduks tööturust.

Veskimägi tutvus abipaketiga alles täna, kuid märkis «Aktuaalses kaameras», et tegemist on abipaketiga, mille ettevõtjad pakkusid välja juunis, teatas ERR Uudised.

«Lühidalt öeldes on käima läinud tööturu abipakett, mille me pakkusime juunis välja kolme osapoolega - valitsuskulude kärpimine, tööturu abipakett ja nõuame kindlasti ka, et vaadataks ümber Euroopa Liidu struktuurifondide toetused,» selgitas ta.

Veskimägi kinnitusel luuakse sotsiaaltöökohad ajutiseks. «See on ikkagi abipakett kriisi ajaks. Positiivne oleks kui see asi käivituks, aga selleks on vaja täiendavalt suunata toetust ettevõtlusesse, sest töökohad tekivad ju ettevõtluses,» rääkis Veskimägi, lisades, et kriisist saavad Eesti välja tuua vaid ettevõtted.

Tööandjate Keskliidu juhi sõnul on loodavad sotsiaaltöökohad enamuses mõeldud lihttöölistele, kuid mingi osa puudutab ka kõrgemalt harituid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles