Facio maksupettusega olid seotud firma projektijuhid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facio Ehituse poolt ehitatud Klaabu lasteaia sarikapidu.
Facio Ehituse poolt ehitatud Klaabu lasteaia sarikapidu. Foto: Sille Annuk

Maksupettuses süüdi mõistetud Facio Ehituse juhi Toomas Trompi sõnul olid petuskeemiga seotud ka mõned ettevõtte projektijuhid.


Trompi teatel tegi kohus täna teatavaks otsuse, mis tugineb ligi kolm aastat kestnud uurimise kokkuvõttele maksuhaldurile tahtlikult valeandmete esitamise asjas.



Põhiosas puudutab süüdistus aastatel 2004-2005 toimunud majandustehinguid, mis tehti tänaseks pankrotistunud KR Kaubanduse ASi ja enam kui 20 riiulifirma vahel.



Süüdistuse kohaselt liikus nendelt firmadelt fiktiivsete arvete alusel ostetud kaup KR Kaubanduse kaudu edasi Facio Ehituse ASi, kus see kanti ehitusobjektide kuludesse, millega ühtlasi ebaseaduslikult vähendati ettevõtte maksukohustust.



«Kahetsusväärselt olid sellise tegevusega seotud mõned meie ettevõtte projektijuhid, kellest osa on oma õigusvastast tegevust ka tunnistanud,» ütles Tromp.



Tema sõnul pole uurimise käigus kriminaalvastutusele võetud siiski ühtegi füüsilist isikut, süüdistust pole esitatud ka KR Kaubanduse ASi vastu seoses viimase pankrotistumisega. Nii on vastutajaks jäänud ainult Facio kui sellest uurimisest läbi käiv ainus tegutsev ja kasumlik ettevõte.



«Tegime tihedat koostööd uurimisorganitega, kuid uurimise käigus ei õnnestunud välja selgitada väidetava maksupettuse tegelikke organisaatoreid. Seletusi on andnud ainult kaasaaitajad ja vahendajad,» märkis Tromp.


«Seetõttu oleme ka täna jätkuvalt seisukohal, et Facio Ehituse AS ei ole sooritanud talle inkrimineeritud kuritegu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles