Vare ja Sinijärv lahkuvad raudteelt suure koondamishüvitisega

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare
Raivo Vare Foto: Liis Treimann

Eesti Raudtee nõukogu eilne äkkotsus koondada uuest aastast tegevdirektori asetäitja Riivo Sinijärv ja arendusdirektor Raivo Vare toob mõlema rahakotti koondamistasu suurusjärgus 2,5 miljonit krooni.

Mõlemad mehed kutsutakse tagasi alates 9. jaanuarist, kirjutab Äripäev. Eeldatavasti samal päeval ostab riik Baltic Rail Service'ilt (BRS) tagasi Eesti Raudtee aktsiad.

Eesti esindaja nõukogus Rain Rosimannus märkis, et paar päeva varem e-postile saabunud juhatuse liikmete koondamise koosolekupunkt tuli talle üllatusena.

«Kõik riigi esindajad hääletasid vastu. Ma ei saanudki aru, miks on tarvis enne aktsiate üleandmist selline liigus teha,» sõnas ta.

Vare ja Sinijärve koondamise poolt hääletas viis BRSi ja vastu kolm riigi esindajat. Sama hääletamistulemusega otsustas nõukogu tõsta finantsdirektori Stephen Charles Archeri palka 15 protsenti.

Raivo Vare ei soovinud teemat kommenteerida, Riivo Sinijärv eile telefonile ei vastanud. Ka nõukogu aseesimees Guido Sammelselg keeldus kommentaaridest.

Mõlemale juhatuse liikmele kaasneb koondamisega koondamistasu suurusjärgus 2,5 miljonit krooni, mis on tasu nii mitme kuu eest, kui on jäänud juhatuse liikme ametisoleku aja volituste lõppemiseni. Sinijärve ja Vare ametiaeg pidanuks lõppema 2008. aastal.

Nõukogule on esimees Edward A. Burkhardt kinnitanud, et mõlemad on suuliselt koondamiseks nõusoleku andnud. Kirjalikult sellist dokumenti majandusministeeriumil aga pole.

Majandusministri nõunik Heido Vitsur märkis, et nii ei käituta. «Selline otsus pole kooskõlas seniste läbirääkimiste ja kokkulepete vaimuga,» ütles Vitsur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles