Eesti Energia maksab täiendavalt dividende

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Vastavalt valitsuse ettepanekule suurendada dividendimakset otsustas Eesti Energia nõukogu suurendada omaniku dividende 1,36 miljardi kroonini.

Eesti Energia nõukogu kiitis heaks otsuse maksta omanikule dividende 2008/2009 majandusaasta kogu puhaskasumi ulatuses ehk kuni 1,36 miljardit krooni, varasemalt oli dividendide suuruseks kinnitatud 324 miljonit krooni, teatas ettevõte.



«Lühiajalises perspektiivis ei avalda dividendide maksmine kogu puhaskasumi ulatuses Eesti Energia finantsvõimekusele ja investeeringutele negatiivset mõju,» ütles Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik.

«Pikas perspektiivis peame aga leidma võimalusi investeerimisvõime säilitamiseks ning selleks on erinevaid võimalusi, mida tuleb kaaluda.» lisas ta.

Eesti Energia kontserni märtsiga lõppenud majandusaasta äritulud olid 10,6 miljardit krooni, kontserni ärikasum oli 1,6 miljardit krooni ning puhaskasumiks kujunes 1,36 miljardit krooni.

Kontserni investeeringud moodustasid möödunud majandusaastal 3,5 miljardit krooni.

Kontserni finantstulemustele avaldasid positiivset mõju suurenenud eksporditulud ja kulude kokkuhoid, negatiivselt mõjus aga kodumaise elektrienergia müügikoguste langus majandusaasta teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles