Kaubamaja ootab kasutatud rõivaid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud riided
Kasutatud riided Foto: Margus Ansu / Postimees

Tallinna ja Tartu Kaubamaja ootavad tänasest kuni 4. oktoobrini terveid ja puhtaid kasutatud rõivaid, et need koos Uuskasutuskeskusega enne talve abivajajateni toimetada.

«Loodan, et kogutud rõivad leiavad endale abivajajate käes uue elu,» ütles Tallinna Kaubamaja müügi- ja turundusdirektor Enn Parel.

Uuskasutuskeskuse tegevjuhi Katriin Jüriska sõnul pakub kampaania eelkõige võimalust taaskasutust laialdasemalt propageerida.

«Rõivaste kogumispunkt ühes kesklinna läbikäidavamas kaubanduskeskuses on igati tervitatav,» sõnas Katriin Jüriska.

«Paraku ongi just kodu või töökoha lähedal taolise koha puudumine põhjusteks, miks osadel inimestel rõivad juba aastaid tolmu koguvad.»

«Loodame, et kui teeme annetamise võimalikult mugavaks, hakkavad taaskasutusele mõtlema ka need, kes seda seni teinud pole,» lisas ta.

Enn Parel paneb annetajatele südamele, et ära antavad rõivad oleksid kindlasti terved ja puhtad ning ei oleks ülemäära kulunud. «Asjade taaskasutusse andmine ei tähenda vanast prahist vabanemist.»

«Ka abi vajavate noorte jaoks on teiste arvamus oluline, paljudele aga on taaskastus ainsaks võimaluseks talveks soojad riided selga saada. Aidata saab ainult korralike rõivastega,» rõhutas Parel.

Kasutatud rõivaste vastuvõtupunktid on avatud Tallinna Kaubamaja B maja galerii esimesel korrusel ja Tartu Kaubamaja aatriumis kolmandal korrusel.

Rõivaste kogumispunkti on eriti oodatud talverõivad ja soojad jalanõud, ka sokid, aluspesu ning lasteriided.

Uuskasutuskeskuse kaudu rändavad kogutud rõivad edasi heategevus-organisatsioonidele nagu Lasterikaste Perede Liit, alaealisi emasid toetav MTÜ Caritas, kodututega tegelev MTÜ Oleviste hoolekanne, tulekahju jt kriisiohvritega tegelev Sotsiaalhoolekanne ja SA Dharma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles