Credit24: kahjumid laenudelt kasvasid ligi 60 protsenti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment kiirlaenufirma Credit24 veebilehelt.
Fragment kiirlaenufirma Credit24 veebilehelt. Foto: Credit24

Credit24 kaubamärgi all tarbijalaene andev MCB Finance Group kandis tänavuse esimese poolaastaga ligi 140 miljoni kroonise käibe juures ümmarguselt 19 miljonit krooni kahjumit.

Erakordne krediidikahjumite provisjonide kasv oli esimese poolaasta käibest 59 protsenti, edaspidi peaks provisjonide määr langema varasemate aastate tasemele, seisab ettevõtte majandusaruandes.

Poole aastaga väljastas Soomes ja Baltimaades tegutsev ettevõte orienteeruvalt 380 miljoni krooni eest laene, mis on vähem, kui aasta varem (407 miljonit krooni) ja 2008. aasta teisel poolaastal (476 miljonit krooni).

Esimeses ja teises kvartalis väljastati vastavalt 209 ja 168 miljoni krooni eest laene, mille kõrvale võib võrdluseks tuua 2008. aasta neljandas kvartalis laenatud 234 miljonit krooni.

Laenumahtude vähenemise taga oli laenukriteeriumite märkimisväärne karmistamine, mis on parandanud laenukäitumist hiljem väljastatud laenude osas.

Majanduskliima erakordne halvenemine mõjutab laenude tagasimakseid eriti Lätis ja Eestis.

Laenufirma juhatus usub, et ettevõttel on kõik eeldused taastada kasv üldise majanduskliima paranedes ning on veendunud, et tegemist on jätkusuutliku ärimudeliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles