Peep Sooman: odavate kodude ostud sagenevad

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Sooman.
Peep Sooman. Foto: Toomas Huik

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul ostavad pärast 3-4 aastast pausi nüüd paljud noored oma esimese kodu.

Peep Soomani hinnangul selgitab see ka City24 statistika näidatud mõningast kinnisvara pakkumishindade kasvu, sest odavama hinnaga tehakse hetkel päris palju tehinguid ning odavamate varade osakaal pakkumistes väheneb.

«Kui odavad korterid eest ära müüakse, mõjutab see pakkumishindade üldpilti kindlasti,» selgitas Sooman.

«Reaalsete tehingute hinnalangus on tehingute muutunud struktuuri tõttu statistiliselt veidi suurem kui tegelik, ehkki vahe pole märkimisväärne.»

«Praegu teevad paljud oma elu esimesi tehinguid, ostes alla hinnatud ja keskmisest madalama hinnaga renoveerimata 1-2 toalisi magalarajoonide kortereid.»

«Üle mitme aasta on see 20-25 aastastele nüüd võimalik, varem seda kõrged hinnad lihtsalt ei võimaldanud,» jätkas ta. «Nüüdseks on oodatud hinnalangus käes ja loomulikult ei alustata maja, vaid millegi taskukohasemaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles