Apple läheb iPhone’iga Hiinat vallutama

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone läheb Hiinasse.
iPhone läheb Hiinasse. Foto: Reuters / Scanpix

Apple kavatseb teha iPhone'iga Hiina debüüdi veel sel aastal, olles jõudnud kokkuleppele Hiina suuruselt teise mobiilioperaatoriga Unicom.

Hiina Unicom teatas reedel oma kavatsusest hakata 3G iPhone'i müüma neljandas kvartalis pärast kolme-aastase lepingu sõlmimist, kirjutab

Finacial Times

.

Unicom ei kavatse rakendada Apple'i tavalist kasumi jaotamise mudelit, vaid plaanib maksta kontsernile hulgimüügi baasil.

Uus partnerlus avab Apple'ile, kes on hinnanguliselt müünud 26 miljonit iPhone'i, tohutu suure turu.

Sõlmitav leping viib Unicomi ja Apple'i otsesesse konkurentsi maailma tellijate arvult suurima mobiilioperaatoriga China Mobile, kes omakorda kavatseb tulla välja terve rea nutitelefonidega.

Analüütikud on väljendanud kahtlusi iPhone'i kasumlikkuses Hiina Unicomile, kuna konkreetsete operaatoritega mitteseotud nn hallist turult ostetud iPhone'e on ligi 700 miljoni mobiiliomanikuga Hiinas kasutusel tõenäoliselt juba 1-2 miljonit.

Kui iPhone Hiinas läbi lööb, võib see aga taaselustada Apple'i brändi Hiinas, kus Apple Mac arvuteid harva silmab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles