Töökohti tuleb juurde loodussõbralikes sektorites

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelisi töökohti nagu tuuleturbiinide paigaldamine ja hooldamine tuleb aina juurde, ennustab Maailma Looduse Fond.
Rohelisi töökohti nagu tuuleturbiinide paigaldamine ja hooldamine tuleb aina juurde, ennustab Maailma Looduse Fond. Foto: AP / Scanpix

Maailma Looduse Fondi andmetel on Euroopas 3,4 miljonit töökohta, mis on otseselt seotud taastuvenergia, säästva transpordi ja energiatõhusate toodete-teenustega. Sarnastel aladel peaks töökohtade arv tulevikus jõudsalt kasvama.

Keskkonda oluliselt saastavatel aladel on Euroopas töökohti nii-öelda roheliste ametitega võrreldes juba praegu vähem - 2,8 miljonit. Siia kuuluvad töökohad kaevandustes ning elektri-, gaasi-, tsemendi- ja metallitööstuses.

Selline vahekord annab alust ennustusteks, et keskkonnasõbralik majandus jätkab kasvamist ja saastav tööstus kuivab kokku.

Fondi Euroopa kliima-ja energiapoliitika juht Jason Anderson sõnas, et need andmed toovad selgelt välja võitjad ja tõestavad, et kliimasõbralikud strateegiad ning tehnoloogiad annavad majanduse arengusse positiivse panuse.

«Puhas majandus on stardisirgel,» lausus ta.

Roheliste töökohtade sekka kuuluvad näiteks tuuleturbiinide ja päikesepaneelide valmistamise, paigaldamise ja hooldusega seotud ametid ning ehitustööd, mille eesmärk on muuta hooned senisest energiatõhusamaks.

Maailma Looduse Fond avaldas oma uuringu pealkirjaga «Low carbon jobs for Europe» esmakordselt selle aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles