Edelaraudtee infrastruktuuris esineb puudusi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee reisirongide liiklus Tallinn-Tartu liinil oli õnnetuse tõttu häiritud.
Edelaraudtee reisirongide liiklus Tallinn-Tartu liinil oli õnnetuse tõttu häiritud. Foto: Liis Treimann

Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) väärteomenetlus ei tuvastanud AS Edelaraudtee Infrastruktuuri süüd 8. juuli raudteeõnnetuses, samas on ettevõtte töös avastatud puudujääke.

TJA teatel ei tuvastanud väärteomenetlus, et kahe inimese elu nõudnud õnnetus Kohila-Rapla jaamavahel sai juhtuda ohutusnõuete rikkumise tulemusena Edelaraudtee Infrastruktuuri poolt.

Õnnetuse toimumise ajal teostas teetöid OÜ Go Track, kellel töövõtulepingu järgi lasus kohustus ja vastutus tegutseda kooskõlas raudtee tehnokasutuseeskirja ja raudteeseadusega.

Kuigi selle konkreetse õnnetuse põhjuseks ei olnud AS Edelaraudtee Infrastruktuuri ohutusnõuete rikkumised, tuvastas TJA õnnetusest ajendatud menetluse raames ettevõtte tegevuses erinevaid puudusi.

Nii avastati menetluse käigus muuhulgas raudteeinfrastruktuuri vastuolu kehtiva raudtee tehnokasutuseeskirja nõuetega, mis puudutavad hoiatuse nõudeavalduste esitamist ja rongidele hoiatuste väljastamist.

Samuti tuvastas TJA, et infrastruktuurile on osutanud kaubaveoteenust ettevõtja, kellel puudub vastav tegevusluba ja ohutustunnistus.

Mõlema asjaolu suhtes väärteomenetlus alles käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles