Liviko: alkoholiturg on neljandiku langenud

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviko juht Janek Kalvi.
Liviko juht Janek Kalvi. Foto: Mihkel Maripuu

Liviko juhi Janek Kalvi sõnul on Eesti kange alkoholi turg möödunud aastaga võrreldes langenud kuni neljandiku võrra, mille on põhjustanud aktsiisimaksu järsud tõstmised.

«Alkoholiturg on meil tõenäoliselt üks kõige rohkem langenud turge üldse,» ütles Janek Kalvi. «Oleme aktsiisipoliitika tõttu tõsises olukorras, turg langes eelmise aastaga võrreldes juba 2008. aastal.»

«Me ei saa väita, et äri oleks üldiselt edukas,» nentis ta. «Oleks kahetsusväärne, kui statistikaameti andmeid viina- ja õlletoodangu kasvust tänavu juulis mullusega võrreldes - mille põhjustas aktsiisimaksu tõstmine möödunud aasta juulis - tõlgendataks tootmise elavnemisena.»

«Madalseis pärast aktsiisimaksu tõusu vältab reeglina veel 2-3 kuud peale seda,» selgitas Kalvi. «Möödunud aasta juulis oli alkoholiturg mainitud anomaalia tõttu ümmarguselt kolmandik sellest, mis ta pidanuks olema.»

Kalvi sõnul soetab kaubandus endale alati eelnevalt suuremad varud, olles ette teavitatud aktsiisimaksu tõusust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles