Narva seadustas tasulise kiirema piiriületuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirijärjekord Narvas.
Piirijärjekord Narvas. Foto: Liis Treimann.

Varem veoautode piiriületuse eest ebaseaduslikku tasu küsinud ja selle eest õiguskantsleri käest nahutada saanud Narva linnavalitsuse korraldusega on võimalik 300 krooni eest kiirendatud korras üle piiri pääseda.

Narva linnavalitsuse otsusega on võimalik munitsipaalettevõtte AS Transservis-N kaudu saada üle piiri tavapärase ööpäevase ootamise asemel mõne tunniga, makstes teenuse eest 300 krooni, kirjutab Põhjarannik.

Samal ajal kui tavalises järjekorras tuleb piiri ületamist oodata umbes ööpäev, võib soovija helistada tasulisel telefoninumbril vähemalt 12 tundi enne võimalikku piiriületust ning pärast 300 krooni tasumist saab inimene paberi ja aja, millal ta piiripunkti sõitma peab.

Kuna tagatud on ka tasuta piiriületus, siis ei pea Narva linnapea Tarmo Tammiste vastu võetud otsust seadusega vastuolus olevaks ning ei näe suurt probleemi ka selles, et need, kes tavalises järjekorras piiriületust ootavad, peavad selle tõttu kauem järjekorras olema.

Raha teenuse eest jääb ASile Transservis-N piiriületuse korraldamisega seotud kulude katteks.

Siseministeeriumi avalike ja välissuhete osakonna juhataja kohusetäitja Anne-Maarja Olei sõnul ei ole siseministeerium pädev andma Narva linna otsusele õiguslikku hinnangut, kuid ta kinnitas, et ministeerium võtab Narva linnavalitsuse otsuse luubi alla ning maavanem Riho Breivelile pannakse ülesanne alustada teenuse üle järelevalvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles